Bloggen

Välkommen till Lillugglans Blogg. Här träffar du våra barnläkare, barnsjuksköterskor och andra spännande personer. Är det något du tycker vi skall skriva om, tveka inte att höra av dig till oss på Lillugglan!

Hemma bra, men borta varmare...

Av: Pontus Johansson, 06 sep 2015, Tips och Råd

Matsäckar, luskamning och fallande löv. Många är vi som drömmer om eller redan har planerat vistelse i varmare land under höst- eller vinterlov. Glöm dock inte att också i GOD TID planera eventuella vaccinationer!

Läs mer

Våga umgås utan skärmar!

Av: Pontus Johansson, 31 mar 2015, Övrigt

Detta med barn och skärmtid. Hur är det nu? Farligt, hämmande eller stimulerande och rent av utvecklande? Jag kan inte låta bli, att ha en klar åsikt, men att sedan leva som man lär är inte alltid så lätt...

Läs mer

När någon sätter i halsen gäller det sekunder...

Av: Pontus Johansson, 23 mar 2015, Sjukdom

När det otänkbara ändå händer kan kunskap vara det som utgör skillnaden på liv eller död! När jag som ung medicinstudent för första gången råkade ut för någon som inte fick luft var det en ännu yngre sjuksköterskestudent som fick mig att förstå vad som höll på att hända...

Läs mer

Reality knocks-Råd om kräksjukan

Av: Elisabeth Blomqvist, 05 feb 2015, Sjukdom

” Den bunken kräktes jag i förra veckan ” sa min yngsta son glatt till våra gäster när vi stod och lagade mat ihop…Plötsligt försvann matglädjen i köket när vi alla påmindes om hur äckligt och jobbigt det är med magsjuka! En doft av kräk som sprider sig över hemmet, bunkar, handdukar, tvätt, tvätt, kö till toaletten- men ffa oron över att barnet ligger som en het,våt trasa i soffan och inte får i sig någon vätska. Det är många som ringer till rådgivningen nu angående magsjuka. VAD man kan göra och NÄR ska man söka akut?

Läs mer