Bloggen

Välkommen till Lillugglans Blogg. Här träffar du våra barnläkare, barnsjuksköterskor och andra spännande personer. Är det något du tycker vi skall skriva om, tveka inte att höra av dig till oss på Lillugglan!

Barn och media, lagom är bäst...

Av: Pontus Johansson, 15 aug 2016, Övrigt

Nu när vi återvänder till vardagen med många fina minnen gäller det att inte allt för lätt hamna i gamla mönster med sina skärmar. Det är ju så lätt att ge barnet den där läsplattan så att man hinner laga mat, hänga tvätt och själv uppdatera sin Facebook-sida. Lagom är bäst!

Läs mer

Lättare att prata om sex än om mat?

Av: Ulrika Åhs Jonsson, 19 jan 2016, Övrigt

Mat intas dagligen och DU känner ju din kropp bäst, så vem har rätt att säga vad du skall äta och inte. Trots det matas du av information om vad du skall äta för att på bästa sätt ta hand om din hälsa. Allt ställs på sin spets när du får ett litet barn att ta ansvar för. Då kan det lätt bli förvirrande med alla dessa kostråd.

Läs mer

Våga umgås utan skärmar!

Av: Pontus Johansson, 31 mar 2015, Övrigt

Detta med barn och skärmtid. Hur är det nu? Farligt, hämmande eller stimulerande och rent av utvecklande? Jag kan inte låta bli, att ha en klar åsikt, men att sedan leva som man lär är inte alltid så lätt...

Läs mer

Lillugglan in i 2015...

Av: Marlene Fredin, 14 jan 2015, Övrigt

Det är med glädje jag som VD ser fram emot ett nytt spännande år på Lillugglan. Ett år fullt av möjligheter och nya bebisar.

Läs mer