Bloggen

Välkommen till Lillugglans Blogg. Här träffar du våra barnläkare, barnsjuksköterskor och andra spännande personer. Är det något du tycker vi skall skriva om, tveka inte att höra av dig till oss på Lillugglan!

Vabruari här, men hopp finns!

Av: Pontus Johansson, 08 feb 2017, Sjukdom

Så är vi åter mitt i virusens och i viss mån bakteriernas högtidsmånad. Senaste rapport från folkhälso- myndigheten inger dock visst hopp...

Läs mer

Barn och media, lagom är bäst...

Av: Pontus Johansson, 15 aug 2016, Övrigt

Nu när vi återvänder till vardagen med många fina minnen gäller det att inte allt för lätt hamna i gamla mönster med sina skärmar. Det är ju så lätt att ge barnet den där läsplattan så att man hinner laga mat, hänga tvätt och själv uppdatera sin Facebook-sida. Lagom är bäst!

Läs mer

Lättare att prata om sex än om mat?

Av: Ulrika Åhs Jonsson, 19 jan 2016, Övrigt

Mat intas dagligen och DU känner ju din kropp bäst, så vem har rätt att säga vad du skall äta och inte. Trots det matas du av information om vad du skall äta för att på bästa sätt ta hand om din hälsa. Allt ställs på sin spets när du får ett litet barn att ta ansvar för. Då kan det lätt bli förvirrande med alla dessa kostråd.

Läs mer

Hemma bra, men borta varmare...

Av: Pontus Johansson, 06 sep 2015, Tips och Råd

Matsäckar, luskamning och fallande löv. Många är vi som drömmer om eller redan har planerat vistelse i varmare land under höst- eller vinterlov. Glöm dock inte att också i GOD TID planera eventuella vaccinationer!

Läs mer